We zijn live!

Genderklik.be wil het thema gender – dat vaak nog onbegrepen is – tastbaar maken bij verschillende generaties en lagen van de bevolking. Het online platform wil niet enkel op een toegankelijke en eigentijdse manier informeren over gender en gendermechanismen, maar is ook een springplank voor vragen en discussies. Ook wie dieper in de informatie over gender wil duiken, komt er aan zijn of haar trekken.

Roze is voor meisjes. Blauw is voor jongens. Meisjes spelen met poppen. Jongens ravotten. Boys will be boys, uiteindelijk. Of toch niet? Onbewust – en onterecht – linken we bepaalde eigenschappen, normen en verwachtingen aan mannen of vrouwen. En net met dat hokjesdenken wil Genderklik.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, komaf maken. Met de no-nonsense baseline Zie de rollen windt de nieuwe website er dan ook geen doekjes om: gender reikt verder dan geslacht. 

Genderverwachtingen kunnen erg dwingend zijn en mensen in een strakke genderrol duwen. Eens je tot het besef komt dat gender om maatschappelijke mechanismen gaat die een invloed hebben op jouw leven, maar waartegen je ook kunt reageren, heb je de genderklik gemaakt. Want mannen mogen ook tetteren en vrouwen kunnen ook lullen. Vrouwen kunnen ook van pinten houden en sommige mannen kijken ook graag naar de wereld door een zachtroze bril. Jongens kunnen prima ballerina's zijn en ook meisjes kunnen een wiskundeknobbel hebben.
 


Lees het volledige persbericht hier

Genderklik is live!