Gendernieuws – 23 tot 29 april

Elke maandag posten we een overzicht van de interessantste artikels over gender die de voorbije week in de pers verschenen. Van 23 tot 29 april kwamen we onder meer te weten wat incel betekent en zocht Karrewiet uit of jongens meer straf krijgen op school dan meisjes.


28 APRIL

De Standaard: "Een ongewild seksloos leven kan iedereen overkomen"
Volgens Heleen Debruyne staat het feminisme voor een grote uitdaging: onrecht tegen vrouwen aanklagen zonder de mannen te vergeten of te aliëneren.


26 APRIL

VICE: "Een kijkje in de eerste vrouwenfietsclub in Saoedi-Arabië"
De achttienjarige Nadima Abul-Enein leidt Bisklita, een fietsclub van 500 vrouwen die het beu gehoord zijn dat ze niet mogen fietsen.

Sportmagazine: "Atletiekbond verplicht Caster Semenya opnieuw tot medicatie om testosteron te reduceren"
De Internationale Atletiekfederatie voerde afgelopen week nieuwe regels in voor vrouwen met DSD, ook wel bekend als intersekse.


25 APRIL

De Morgen (+): "Geslacht politici bepaalt stemgedrag kiezers"
Uit onderzoek van UGent blijkt dat kiezers er een aantal genderstereotypen op nahouden, onder meer dat vrouwelijke politici linkser zouden zijn dan mannen.
 

24 APRIL

Karrewiet: "Krijgen jongens vaker straf op school dan meisjes?"
In Nederland krijgen jongens ongeveer dubbel zoveel straf dan meisjes. Maar hoe zit dat bij ons? Karrewiet trok naar het Heilig Hartcollege van Tervuren.


23 APRIL

Charlie: "Het is bevrijdend om niet bezig te zijn met mooi gevonden worden”
Soe Nsuki is naast Charlie redactrice ook stand-upcomedian en breakdancer, twee activiteiten die vaak als 'jongensdingen' worden gezien. Soe bewijst het tegendeel.

Jongen schrijft straf