Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

Tijdens het voorjaar 2013 organiseren het VOK en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, in samenwerking met Gelijke Kansen in Vlaanderen, een reeks lezingen en ontmoetingen over feminisme en gender: Who's afraid of the F-word.

Heeft het feminisme afgedaan nu er wettelijke gelijkheid is tussen mannen en vrouwen? Of blijft het ook vandaag een inspiratiebron voor het streven naar een betere wereld? Het VOK (Vrouwen Overleg Komitee) en deBuren organiseren in 2012-2013 een lezingen- en debattenreeks over actuele feministische kwesties. Welke rol kan het feminisme spelen in het vormgeven van een meer duurzamere en sociaalrechtvaardige wereld? Wordt het niet eens tijd om mannen bij het feminisme te betrekken? Zijn we wel zo seksueel bevrijd als we graag zouden willen geloven? En ligt de verklaring voor het verschil tussen vrouwen en mannen in de genen of de opvoeding? Vaste moderatrice van de reeks is actrice, presentatrice en G1000-activiste Francesca Vanthielen.

De aftrap wordt gegeven tijdens de 41e Vrouwendag op 11 november 2012 in Oostende.

www.vrouwendag.be

11/11/2012: Kick off Who's afraid of the F-word
27/02/2013: Mannelijke voorvechters
20/03/2013: Seksualisering van de samenleving
30/04/2013: Mannen van Mars, vrouwen van Venus?

Meer informatie je vinden op de website van deBuren.

Achtergrond
Terug naar Homepagina

Welkom op genderklik.be

Deze website geeft je meer informatie over gender en over de genderklik. Gender staat voor alle verwachtingen en vooroordelen die mensen hebben ten aanzien van wat ...

(lees meer)

Genderklik logo Gelijke Kansen logo Logo van Vlaanderen