Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

Genderklik voor jongens

Op 18 november, de dag voor Internationale Mannendag, werden de resultaten van het genderklikproject "Genderklik voor jongens" voorgesteld. Het project werd uitgevoerd door genderatwork met de steun van Gelijke Kansen in Vlaanderen.

Net als vrouwen ondervinden ook mannen nadelen van genderstereotypen. Stereotiepe mannelijkheid blijft vaak onderbelicht omdat het maar zelden in vraag gesteld wordt. Nochtans zijn de effecten van stereotiepe mannelijkheid problematisch. Mannen zijn bijvoorbeeld vaker slachtoffer én dader van geweld. Anderzijds wordt er nog vaak negatief gereageerd op vaders die een gezonde work/life balans willen.

Genderatwork voerde een actieonderzoek in 8 scholen tijdens het schooljaar 2013-2014. De organisatie onderzocht hoe je met jongeren kunt spreken over mannelijkheid. Op basis van de resultaten van het actieonderzoek werkten genderatwork concrete tips en lesmodules uit waar de jongeren zelf, leerkrachten en scholen mee aan de slag kunnen gaan om mannelijkheid en gendergelijkheid bespreekbaar te maken. Dit materiaal werd verzameld op een website.

www.genderklikvoorjongens.be

 

 

 

 

Achtergrond
Terug naar Homepagina

Welkom op genderklik.be

Deze website geeft je meer informatie over gender en over de genderklik. Gender staat voor alle verwachtingen en vooroordelen die mensen hebben ten aanzien van wat ...

(lees meer)

Genderklik logo Gelijke Kansen logo Logo van Vlaanderen