Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

In het kader van het genderklikactieplan loopt binnenkort GenderBlending, een zesdaagse werksessie van 17-22 november in de Beursschouwburg, Brussel. GenderBlending roept lichaams-hackers, 3D-theoretici, spel activisten, queer ontwerpers en software-feministen rond de tafel om stereotiepe digitale representaties van het lichaam uitdagen, en daarmee de regels van zowel gender als software naar hun hand te zetten.

Aan de hand van 3D-animatiesoftware zoals Blender, medische bodyscanners en 3D-printers, worden de grensgebieden tussen gender en technologie geëxploreerd. Printen, scannen en modelleren zijn de vertrekpunten. Vandaaruitworden voorstellen voor andersoortige digitale lichamen ontwikkeld. Tijdens de week staan er discussies, filmvertoningen, excursies, kleine workshops en presentaties op het programma. Zo leer je de theoretische en materiële eigenheid van genderrepresentaties in een digitale context beter begrijpen.

Deelnemers met uiteenlopende achtergronden en een interesse in GenderBlending zijn welkom. Je wordt wel gevraagd om open source softwares zoals MakeHuman, Blender, Openscad, Freecad en PyMol te willen uitproberen. Idealiter breng je je eigen laptop mee, geïnstalleerd met een Linuxsysteem; je kan ook een computer lenen (beperkte beschikbaarheid).

De workshops vinden plaats op werkdagen van tien tot zes; drankjes en vegetarische lunch zijn voorzien. Deelname is gratis; maximaal 25 plaatsen beschikbaar. Wil je graag deelnemen? Schrijf een mail aan [email protected] voor 15 oktober.

 

Achtergrond
Terug naar Homepagina

Welkom op genderklik.be

Deze website geeft je meer informatie over gender en over de genderklik. Gender staat voor alle verwachtingen en vooroordelen die mensen hebben ten aanzien van wat ...

(lees meer)

Genderklik logo Gelijke Kansen logo Logo van Vlaanderen