Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

Van 10 tot 15 maart kan je in het Brusselse Kaaitheater het festival WoWmen meemaken. Het festival, dat focust op gender, maatschappij en kunst, biedt optredens, lezingen, debat en een tentoonstelling. 

Zo is Bettina Knaup uitgenodigd om tekst en uitleg te geven bij haar 'performing archive' Re.act.feminism'. Van 2011 tot 2013 reisde zijde wereld rond om onbekende feministische, gender- en queer-artiesten te ontdekken en hun werk te ontsluiten. Resultaat is een mobiel archief met meer dan 250 video's, foto's en andere documenten van 180 performancekunstenaars.

Eleanor Bauer maakt een speciale versie van haar one-woman-variety-show: BAUER HOUR (The Docudrama). Met humor, gevatte én ernstige vragen interviewde ze een panel van experten over hun onderzoek naar gender(on)gelijkheid in de podiumkunsten.

Op zaterdag 15 maart  kan je deelnemen aan een workshop van Marijs Boulogne, 'A thousand tiny sexes' over de afbeelding van diverse gendervormen. Initiators zijn de artiesten Jaimes Mayhew en Kanarinka (USA).

De tentoonstelling met video's, films en installaties van o.a. Marijs Boulogne, Anetta Mona Chisa & Lucia Tkacova, Nilbar Güres, Sharon Hayes, Sükran Moral, Zeyno Pekünlü is te bezichtigen telkens voor en na de voorstellingen.

Info en reserveren: www.wowmen.be

 

Achtergrond
Terug naar Homepagina

Welkom op genderklik.be

Deze website geeft je meer informatie over gender en over de genderklik. Gender staat voor alle verwachtingen en vooroordelen die mensen hebben ten aanzien van wat ...

(lees meer)

Genderklik logo Gelijke Kansen logo Logo van Vlaanderen