Sluit deze pagina en ga terug naar de homepagina

Binnen een relatie gebeurt het vaak dat na verloop van tijd een van beide partners een stap opzij zet in zijn of haar loopbaan. Voor de kinderen, het huishouden of mantelzorg voor familieleden. Dat heeft grote gevolgen voor het pensioen, de sociale zekerheidsrechten en de loopbaankansen van de niet- of deeltijds werkende partner. Houdt de relatie stand, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Komt het echter tot een breuk, dan is de financiële weerslag vaak dramatisch.

Minister van Gelijke Kansen Pascal Smet wil dit probleem aanpakken, door partners te informeren over de impact van loopbaanbeslissingen genomen om de combinatiedruk te verlichten én door hen kant-en-klare clausules aan te reiken waarmee zij compensatie-afspraken kunnen formaliseren bij de notaris.

Samen met enkele onderzoekers stelt minister Smet deze clausules voor, samen met een gebruiksvriendelijke gids voor notarissen en juridisch adviseurs. Een bijhorende brede mediacampagne in samenwerking met radiozender MNM, en magazine Flair sensibiliseert het publiek.

Neem een kijkje op www.genderklik.be en neem deel aan de discussie via #actoflove op twitter of de facebook pagina van MNM.

Achtergrond
Terug naar Homepagina

Welkom op genderklik.be

Deze website geeft je meer informatie over gender en over de genderklik. Gender staat voor alle verwachtingen en vooroordelen die mensen hebben ten aanzien van wat ...

(lees meer)

Genderklik logo Gelijke Kansen logo Logo van Vlaanderen